Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme a nakrájíme na 6 cm pruhy. Potřeme polevou, necháme 90 minut odležet. Potom krájíme na tenké proužky (ostří nože otíráme o vlhký hadřík).
Pečeme na papíře na mírnou teplotu (pozor rychle hotové). Těsto se lepí, ale výsledek fakt stojí za to.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč