Vosí hnízda Piškoty rozdrobíme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Prášek smícháme s práškovým cukrem, 1 bílkem a 3 lžícemi rumu.… více o Vosí hnízda
Maminčina vosí hnízda Je to pracnější nepečené cukroví, které má mezi lidmi pokaždé největší úspěch. Nejlepší doba přípravy je tak nejvýše… více o Maminčina vosí hnízda
Vosí hnízda „HERA“ Vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout. Bílky, polovinu cukru a rum ušleháme ve vodní lázni. Heru a zbylý cukr… více o Vosí hnízda „HERA“
Utopenci, nejlepší, co znáte! Jak je naložit, aby byl výsledek… Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle… Celý článek
Kvíz: Poznáte bylinky podle lidových názvů? Otestujte se! Bylinky lidé využívají odjakživa a mnohdy si je pojmenovali podle svého. Zkuste si v našem… Celý článek
Domácí krtkův dort trochu jinak: Udělejte z něj skvělé muffiny! Krtince na zahradě nemá rád asi nikdo, ale krtkův dort? Ten si zamiluje každý! Oblíbený… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se! Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak,… Celý článek
Holandský ovocný chlebíček s… Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum,… více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
Hruškovo-jablečná povidla Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Medovník k nezozeznání od Marlenky Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co… více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Plněná kuřecí prsíčka Žampiony nakrájíme na plátky orestujeme na 2 lžících oleje. Necháme zchladnout. Prsíčka naklepeme na řízky. Nesolíme,… více o Plněná kuřecí prsíčka
Plněné rohlíky – mandlové nebo… Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme… více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Pomazánka vepřo-zelo Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat… více o Pomazánka vepřo-zelo
Kuřecí závitky s nivou Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky… více o Kuřecí závitky s nivou
Jemná perníková buchta V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce… více o Jemná perníková buchta
Opilý Izidor Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila.… více o Opilý Izidor
Radčina jablečná buchta Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na… více o Radčina jablečná buchta
Chleba z žitného kvásku 45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
Rajčatový salát IV. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec… více o Rajčatový salát IV.