Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech upéct na 170 stupňů cca 30 minut. Po vychlazení propícháme piškot vidličkou, postříkáme rumem a natřeme 1 sklenicí brusinek. Necháme přes noc vsáknout. Potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme strouhanou čokoládou, na každý kousek dáme 1 lžičku brusinek, pařížskou šlehačku a necháme chvíli vychladit.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na 160–170 °C cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových