Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech upéct na 170 stupňů cca 30 minut. Po vychlazení propícháme piškot vidličkou, postříkáme rumem a natřeme 1 sklenicí brusinek. Necháme přes noc vsáknout. Potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme strouhanou čokoládou, na každý kousek dáme 1 lžičku brusinek, pařížskou šlehačku a necháme chvíli vychladit.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na 160–170 °C cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou