Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme na vymazaný a kokosem vysypaný plech upéct na 170 stupňů cca 30 minut. Po vychlazení propícháme piškot vidličkou, postříkáme rumem a natřeme 1 sklenicí brusinek. Necháme přes noc vsáknout. Potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme strouhanou čokoládou, na každý kousek dáme 1 lžičku brusinek, pařížskou šlehačku a necháme chvíli vychladit.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na 160–170 °C cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort