Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
Ke kvásku přidáme ostatní ingredience – mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné, nikoliv horké), žloutky, sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
Vykynuté těsto rozválíme na vále na tenký obdélník, potřeme ho rozkvedlaným vejcem a posypeme směsí – nahrubo umletými oříšky, skořicí a krystalovým cukrem (část si necháme na závěrečné posypání). Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem). Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme zbytkem skořicového cukru a oříšků.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu