Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem a cukrem a promícháme s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme, rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka (objem 500 g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou nebo cukrovou (prosátý cukr rozetřeme s horkým mlékem) polevou. Po ztuhnutí do očních důlků vpíchneme dva hřebíčky a okolo krku uvážeme mašli.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami