Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem a cukrem a promícháme s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme, rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka (objem 500 g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou nebo cukrovou (prosátý cukr rozetřeme s horkým mlékem) polevou. Po ztuhnutí do očních důlků vpíchneme dva hřebíčky a okolo krku uvážeme mašli.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka