Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem a cukrem a promícháme s mletými ořechovými jádry. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme, rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka (objem 500 g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou nebo cukrovou (prosátý cukr rozetřeme s horkým mlékem) polevou. Po ztuhnutí do očních důlků vpíchneme dva hřebíčky a okolo krku uvážeme mašli.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa