Žloutky s cukrem a vodou utřeme, přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Pečeme na 180 °C na pečicím papíru.
Krém: 3 vejce a cukr za stálého šlehání vaříme v páře (asi 10 min. šlehat) do zhoustnutí. Necháme za občasného zamíchání zchladnout. Potom do toho zašleháme změklé, na kousky nakrájené máslo, trochu kakaa a trochu rumu. Pokud je krém řídký, necháme ho několik hodin ztuhnout v lednici a pak jej natřeme na piškot. Pokud je tuhý, můžeme jej na piškot natřít hned a postříkat čokoládovou polevou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka