Žloutky s cukrem a vodou utřeme, přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Pečeme na 180 °C na pečicím papíru.
Krém: 3 vejce a cukr za stálého šlehání vaříme v páře (asi 10 min. šlehat) do zhoustnutí. Necháme za občasného zamíchání zchladnout. Potom do toho zašleháme změklé, na kousky nakrájené máslo, trochu kakaa a trochu rumu. Pokud je krém řídký, necháme ho několik hodin ztuhnout v lednici a pak jej natřeme na piškot. Pokud je tuhý, můžeme jej na piškot natřít hned a postříkat čokoládovou polevou.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček