Žloutky s cukrem a vodou utřeme, přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Pečeme na 180 °C na pečicím papíru.
Krém: 3 vejce a cukr za stálého šlehání vaříme v páře (asi 10 min. šlehat) do zhoustnutí. Necháme za občasného zamíchání zchladnout. Potom do toho zašleháme změklé, na kousky nakrájené máslo, trochu kakaa a trochu rumu. Pokud je krém řídký, necháme ho několik hodin ztuhnout v lednici a pak jej natřeme na piškot. Pokud je tuhý, můžeme jej na piškot natřít hned a postříkat čokoládovou polevou.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč