Žloutky s cukrem a vodou utřeme, přidáme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Pečeme na 180 °C na pečicím papíru.
Krém: 3 vejce a cukr za stálého šlehání vaříme v páře (asi 10 min. šlehat) do zhoustnutí. Necháme za občasného zamíchání zchladnout. Potom do toho zašleháme změklé, na kousky nakrájené máslo, trochu kakaa a trochu rumu. Pokud je krém řídký, necháme ho několik hodin ztuhnout v lednici a pak jej natřeme na piškot. Pokud je tuhý, můžeme jej na piškot natřít hned a postříkat čokoládovou polevou.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny