Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata. Nechte pětadvacet minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte dvacet minut zapéct. Podávejte s bagetou.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka