Hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5 l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned přidáme lžíci máty, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut louhovat. Pak scedíme, přidáme med a podle chuti šťávu z citrónu.
Tento silný a účinný nápoj pijeme tak teplý, jak sneseme. Okamžitě nás zahřeje a rozproudí nám krev. Stejně tak prokrvuje a zahřívá i naše sliznice, čímž pomáhá uvolňování sekretu jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. Má také dezinfekční účinky, pomáhá spouštět pocení a je výborný i jako zimní čaj při prochladnutí.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou