Hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5 l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned přidáme lžíci máty, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut louhovat. Pak scedíme, přidáme med a podle chuti šťávu z citrónu.
Tento silný a účinný nápoj pijeme tak teplý, jak sneseme. Okamžitě nás zahřeje a rozproudí nám krev. Stejně tak prokrvuje a zahřívá i naše sliznice, čímž pomáhá uvolňování sekretu jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. Má také dezinfekční účinky, pomáhá spouštět pocení a je výborný i jako zimní čaj při prochladnutí.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou