Hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5 l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned přidáme lžíci máty, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut louhovat. Pak scedíme, přidáme med a podle chuti šťávu z citrónu.
Tento silný a účinný nápoj pijeme tak teplý, jak sneseme. Okamžitě nás zahřeje a rozproudí nám krev. Stejně tak prokrvuje a zahřívá i naše sliznice, čímž pomáhá uvolňování sekretu jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. Má také dezinfekční účinky, pomáhá spouštět pocení a je výborný i jako zimní čaj při prochladnutí.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát