
3.17
Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso,… více o Jelení guláš
Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr,… více o Sladké oříškové noky
Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce,… více o Nejlepší kakaovo-oříškové pracny
Patříte k masožravcům? Pak nejspíš po našich receptech názor nezměníte, ale třeba zjistíte, že… Celý článek
Snídaně, svačina nebo večeře v podobě chleba nemusí být žádná nuda. Naopak můžete připravit… Celý článek
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti… více o Želva
Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme,opepříme zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme "dorůžova". Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme… více o Skvělá a jednoduchá rajská
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce… více o „Vepřovka“ z papiňáku
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky,… více o Vláčné koláče
Z mléka a mouky uvařit kaši. - nechat vychladnout Nakrájet a vše zamíchat. Majonéza viz majonéza z mléka více o Vlašák od Hanky
45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
Z přísad na těsto zpracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu a upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu… více o Ovocný koláč s tvarohem - bez vážení