Máslo utřeme s cukrem a skořicí, přidáme vejce a po chvíli zamícháme prášek do pečiva a mouku. Nakonec přidáme mleté oříšky. Vypracujeme těsto a vytvoříme z něj šišku tlustou asi 2–3 cm. Položíme ji na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Ještě teplou šišku nakrájíme na kolečka, necháme je vychladnout a pak jednotlivé kousky polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme celými lískovými oříšky.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort