Máslo utřeme s cukrem a skořicí, přidáme vejce a po chvíli zamícháme prášek do pečiva a mouku. Nakonec přidáme mleté oříšky. Vypracujeme těsto a vytvoříme z něj šišku tlustou asi 2–3 cm. Položíme ji na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Ještě teplou šišku nakrájíme na kolečka, necháme je vychladnout a pak jednotlivé kousky polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme celými lískovými oříšky.
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči