Máslo utřeme s cukrem a skořicí, přidáme vejce a po chvíli zamícháme prášek do pečiva a mouku. Nakonec přidáme mleté oříšky. Vypracujeme těsto a vytvoříme z něj šišku tlustou asi 2–3 cm. Položíme ji na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Ještě teplou šišku nakrájíme na kolečka, necháme je vychladnout a pak jednotlivé kousky polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme celými lískovými oříšky.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví