Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, ve středně vyhřáté troubě upečeme a vyklopíme z formy.
Upečený a vychladlý hřbet zabalíme do vlhké utěrky, dáme do mikrotenového sáčku a necháme do druhého dne v lednici.
Poté nakrájíme na tenoučké plátky (nejlépe nožem s ostrými drobnými zoubky), plátky rozložíme na plech a upečeme v troubě vyhřáté cca na 150 °C do slabě růžova.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka