Oříškový suchárek

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g hladká mouka
    • 3
      ks bílek
    • 100
      g lískové oříšky
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku.
  • Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, ve středně vyhřáté troubě upečeme a vyklopíme z formy.
  • Upečený a vychladlý hřbet zabalíme do vlhké utěrky, dáme do mikrotenového sáčku a necháme do druhého dne v lednici.
  • Poté nakrájíme na tenoučké plátky (nejlépe nožem s ostrými drobnými zoubky), plátky rozložíme na plech a upečeme v troubě vyhřáté cca na 150 °C do slabě růžova.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: