Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, ve středně vyhřáté troubě upečeme a vyklopíme z formy.
Upečený a vychladlý hřbet zabalíme do vlhké utěrky, dáme do mikrotenového sáčku a necháme do druhého dne v lednici.
Poté nakrájíme na tenoučké plátky (nejlépe nožem s ostrými drobnými zoubky), plátky rozložíme na plech a upečeme v troubě vyhřáté cca na 150 °C do slabě růžova.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort