Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, ve středně vyhřáté troubě upečeme a vyklopíme z formy.
Upečený a vychladlý hřbet zabalíme do vlhké utěrky, dáme do mikrotenového sáčku a necháme do druhého dne v lednici.
Poté nakrájíme na tenoučké plátky (nejlépe nožem s ostrými drobnými zoubky), plátky rozložíme na plech a upečeme v troubě vyhřáté cca na 150 °C do slabě růžova.
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná