Rozmixujeme na kostky rozdrobenou nivu, rostlinné máslo a mléko. Zamixujeme hrubě strouhaný syrový celer, přidáme ořechy a jenom krátce promixujeme. Necháme v lednici chvíli chutě spojit.
Připravíme mezitím oblohu – spařená oloupaná rajčata a mladý jemný pórek. Vychladlé Nebe servírujeme s oblohou a tmavým celozrnným chlebem, ideální je žitný kváskový.
Zřejmě by Nebe bylo vynikající i v půlce kompotované broskve – nemám vyzkoušeno, jen pro inspiraci.
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské