Rozmixujeme na kostky rozdrobenou nivu, rostlinné máslo a mléko. Zamixujeme hrubě strouhaný syrový celer, přidáme ořechy a jenom krátce promixujeme. Necháme v lednici chvíli chutě spojit.
Připravíme mezitím oblohu – spařená oloupaná rajčata a mladý jemný pórek. Vychladlé Nebe servírujeme s oblohou a tmavým celozrnným chlebem, ideální je žitný kváskový.
Zřejmě by Nebe bylo vynikající i v půlce kompotované broskve – nemám vyzkoušeno, jen pro inspiraci.
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč