Rozmixujeme na kostky rozdrobenou nivu, rostlinné máslo a mléko. Zamixujeme hrubě strouhaný syrový celer, přidáme ořechy a jenom krátce promixujeme. Necháme v lednici chvíli chutě spojit.
Připravíme mezitím oblohu – spařená oloupaná rajčata a mladý jemný pórek. Vychladlé Nebe servírujeme s oblohou a tmavým celozrnným chlebem, ideální je žitný kváskový.
Zřejmě by Nebe bylo vynikající i v půlce kompotované broskve – nemám vyzkoušeno, jen pro inspiraci.
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory