Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se vypeče a pustí omastek a dobrou šťávu. Pak přidám na kostičky nakrájenou zeleninu. Nechám osmahnout, pak přileju od oka trochu vody a podusím pod pokličkou.
Pak vysypu fazole, pozor, nejprve vylijte nálev. Poté přidám kečup, moc dobrý je jemně pálivý. Můžu zase přidat vodu, kečup, zkrátka vyrobím takovou kečupovou omajdu. Pak zbývají bylinky, koření, určitě přisolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný česnek. Já kupuju takový ten fialový, kulatý, co nemá stroužky a víc pálí. Toho dávám 2 kusy. Klasického dejte klidně víc, není tak ostrý.
Chuť můžete zjemnit přidáním másla. Podáváme s chlebem.
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné