Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se vypeče a pustí omastek a dobrou šťávu. Pak přidám na kostičky nakrájenou zeleninu. Nechám osmahnout, pak přileju od oka trochu vody a podusím pod pokličkou.
Pak vysypu fazole, pozor, nejprve vylijte nálev. Poté přidám kečup, moc dobrý je jemně pálivý. Můžu zase přidat vodu, kečup, zkrátka vyrobím takovou kečupovou omajdu. Pak zbývají bylinky, koření, určitě přisolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný česnek. Já kupuju takový ten fialový, kulatý, co nemá stroužky a víc pálí. Toho dávám 2 kusy. Klasického dejte klidně víc, není tak ostrý.
Chuť můžete zjemnit přidáním másla. Podáváme s chlebem.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta