Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka nakrájenou klobásu. Ta se vypeče a pustí omastek a dobrou šťávu. Pak přidám na kostičky nakrájenou zeleninu. Nechám osmahnout, pak přileju od oka trochu vody a podusím pod pokličkou.
Pak vysypu fazole, pozor, nejprve vylijte nálev. Poté přidám kečup, moc dobrý je jemně pálivý. Můžu zase přidat vodu, kečup, zkrátka vyrobím takovou kečupovou omajdu. Pak zbývají bylinky, koření, určitě přisolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný česnek. Já kupuju takový ten fialový, kulatý, co nemá stroužky a víc pálí. Toho dávám 2 kusy. Klasického dejte klidně víc, není tak ostrý.
Chuť můžete zjemnit přidáním másla. Podáváme s chlebem.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami