l
voda
okyselené šťávou z jednoho citronu a oslazené podle chuti
2
balíček
pudink
malinový
1
l
ostružiny
čerstvé
Na ozdobu
šlehačka
Postup přípravy receptu
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalijeme těsto na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut dorůžova. Necháme vychladnout.
Zatím uvaříme pudink ze sladkokyselé vody a obou pudinkových prášků. Na vychladlou placku rozložíme ostružiny, zalijeme pudinkem a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme nožem namočeným ve studené vodě, zdobíme šlehačkou. Místo ostružin můžeme použít jakékoliv ovoce a pod ovoce rozetřít oslazený tvaroh.
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina