l
voda
okyselené šťávou z jednoho citronu a oslazené podle chuti
2
balíček
pudink
malinový
1
l
ostružiny
čerstvé
Na ozdobu
šlehačka
Postup přípravy receptu
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalijeme těsto na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut dorůžova. Necháme vychladnout.
Zatím uvaříme pudink ze sladkokyselé vody a obou pudinkových prášků. Na vychladlou placku rozložíme ostružiny, zalijeme pudinkem a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme nožem namočeným ve studené vodě, zdobíme šlehačkou. Místo ostružin můžeme použít jakékoliv ovoce a pod ovoce rozetřít oslazený tvaroh.
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy