Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut.
Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.
Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinout. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opět srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory