Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut.
Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.
Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinout. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opět srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky