Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut.
Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.
Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinout. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opět srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou