Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom vmícháme žloutky. Smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva a opatrně vmícháme do krému.
Pečeme ve vymazané, moukou vysypané dortové formě na cca 200 °C.
V trošce smetany utřeme do hladka pudinkový prášek. Zbytek smetany uvedeme do varu, vmícháme utřený prášek, necháme přejít varem a necháme vychladnout. Vychladlý krém ušleháme do tuha a rozetřeme na moučník, celou plochu moučníku poklademe různým ovocem dle chuti, já používám mandarinky, jahody, banány, meruňky...
Šťávu z ovoce (mandarinek) doplníme vodou na 250 ml tekutiny, přidáme dortové želé a zbytek cukru. Krátce povaříme, necháme vychladnout a naneseme rovnoměrně na ovoce. Necháme ztuhnout.
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně…
více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky