Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom vmícháme žloutky. Smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva a opatrně vmícháme do krému.
Pečeme ve vymazané, moukou vysypané dortové formě na cca 200 °C.
V trošce smetany utřeme do hladka pudinkový prášek. Zbytek smetany uvedeme do varu, vmícháme utřený prášek, necháme přejít varem a necháme vychladnout. Vychladlý krém ušleháme do tuha a rozetřeme na moučník, celou plochu moučníku poklademe různým ovocem dle chuti, já používám mandarinky, jahody, banány, meruňky...
Šťávu z ovoce (mandarinek) doplníme vodou na 250 ml tekutiny, přidáme dortové želé a zbytek cukru. Krátce povaříme, necháme vychladnout a naneseme rovnoměrně na ovoce. Necháme ztuhnout.
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně…
více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny