Do hrnce dáme ovesné vločky, mléko, vodu a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, dokud kaše nezačne houstnout. Přidáme med se skořicí a vaříme, dokud vločky nejsou měkké. Poté přidáme nastrouhané, nebo nadrobno nasekané ovoce a krátce povaříme. Můžeme přidat kakao, kokos, rozinky nebo ořechy.
Dáme vařit mléko, které podle chuti osladíme. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka