
3
Dáme vařit mléko, které podle chuti osladíme. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový… více o Rychlá ovesná kaše k snídani
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Ovesné vločky a mléko dejte do menší pánve a za stálého míchání, aby se nepřipálily, je uveďte k varu. Po 5–7 minutách… více o Ovesná kaše tří medvědů
Zpěvačka Věra Martinová, která nedávno oslavila půlkulatiny, nás pozvala do kuchyně rodného… Celý článek
Bobkový list není v kuchyni žádným nováčkem, ale co kdybychom ho vyzkoušeli i na přípravu… Celý článek
Jaro se blíží, to meteorologické už dokonce začalo 1. března, a tak je čas trochu odlehčit… Celý článek
Křehké máslové těsto, které se rozplyne na jazyku, a šťavnatá náplň plná vašich oblíbených… Celý článek
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté… více o Židovina
Prvně prosejeme mouku s cukrem do mísy, do které poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle… více o Lemon Pie – citronový koláč
Máslo rozpustíme ve vodní lázni s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.… více o Citronová pomazánka
Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Do zapékací mísy dáme sádlo,cibuli nakrájenou na kostičky,česnek nakrájený na… více o Zabijačkový guláš bez zabijačky
Na drobno nastrouhanou mrkev a rozkrájenou cibulku orestujeme na másle. Přidáme dětskou krupičku a majoránku. Přidáme… více o Mrkvová polévka
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky.… více o Krémeš od neterky
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a… více o Vepřové v mrkvi
Losos: Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na… více o Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou
Nejdříve připravíme dresink z tvarohu, pomletých ořechových jader, smetany, několika kapek estragonového octa a… více o Brokolice s tvarohovým dresinkem
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.… více o Gulášová krkovička