Anglická ovesná kaše V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Ovesná kaše s ovocem Do hrnce dáme ovesné vločky, mléko, vodu a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, dokud kaše nezačne houstnout. Přidáme… více o Ovesná kaše s ovocem
Rychlá ovesná kaše k snídani Dáme vařit mléko, které podle chuti osladíme. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový… více o Rychlá ovesná kaše k snídani
8 kuchyňských triků a vychytávek, které vám usnadní život Asi každý, kdo tráví dost času v kuchyni, ocení rychlá a efektivní řešení, která zjednoduší… Celý článek
Jak využít václavky? Udělejte si z nich guláš, falešnou… Typické podzimní houby václavky poznáte v lese celkem snadno, a když už na ně narazíte,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Našli jste plný koš hřibů? Zkuste plátky na houbách podle pana… Houbaření je náš národní sport a když vyrazíte do lesa, nejspíš si domů něco z lesního… Celý článek
Šlehačkový nepečený dort Ušleháme sladké šlehačky. Do nich přidáme kyselou šlehačku. Porumujeme piškoty. Formu vysypeme kokosem, poklademe… více o Šlehačkový nepečený dort
Jahodové řezy s pudinkovou náplní Utřeme žlutky z cukrem, přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh a upečeme. Necháme vychladnout. … více o Jahodové řezy s pudinkovou náplní
Pečeně po kanadsku Do mysky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Necháme deset minut odstát. Připravíme si pekáček do kterého… více o Pečeně po kanadsku
Biskupský chlebíček s čokoládou Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko … více o Biskupský chlebíček s čokoládou
Pikantní žebírka Všetky ingrediencie okrem rebier zmiešame do marinady, touto potrieme rebierka a necháme odležať v chlade aspoň dve… více o Pikantní žebírka
Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Curry rizoto s kuřecím masem a… Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si… více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Jablečný dort Rozvařit jablka v 0,5 l vody, přidat vanilkový puding s vanilkovým cukrem. Do formy vyskládat piškoty a směs na to… více o Jablečný dort
Knedlíky bramborové 1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. 2. Vše důkladně zpracujeme na… více o Knedlíky bramborové
Květáková hlava II. Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.
Jehněčí kolínko se šťouchanými… Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme, pak narovnáme do pekáče 2. Přidáme nakrájený celer,… více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Nakládaný bůček Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček