Anglická ovesná kaše V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Ovesná kaše s ovocem Do hrnce dáme ovesné vločky, mléko, vodu a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, dokud kaše nezačne houstnout. Přidáme… více o Ovesná kaše s ovocem
Rychlá ovesná kaše k snídani Dáme vařit mléko, které podle chuti osladíme. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový… více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i… Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik… Jahody jsou skvělé, ale také velmi křehké a poměrně drahé. Takže když je někde mají za dobrou… Celý článek
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu! Léto voní po čerstvých jahodách, slunci a radostném dětském smíchu. A přesně tak to vypadá na… Celý článek
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí… Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Ovocná šťáva za studena Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
Zámecké kuřecí řízky Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme… více o Zámecké kuřecí řízky
Bramborový třesanec Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Dršťková staročeská polévka Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Šneci – co lednice dá Jeden kus listového těsta rozválíme potřeme kečupem dáme salám, olivy, sýr (co zrovna máme) Roládu zabalíme a dáme do… více o Šneci – co lednice dá
Pseudo-čína Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuly, přidáme na kostky nakrájená kučecí masa a zprudka… více o Pseudo-čína
Kakaový koláč ze sojových suků s… Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem,… více o Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Banán s likérem Banány rozkrojíme vodorovně na půlku a rozdělíme je ještě na půlku. Na banán nastríkáme šlehačku, polijeme likérem a… více o Banán s likérem
Lečo podle Jiřího Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
Mrkvovo-zázvorová polévka 1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. 2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem,… více o Mrkvovo-zázvorová polévka
Flamendří česnečka Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké,… více o Flamendří česnečka
Jablečný křen Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen