Ovesné sušenky Rozpustíme kostku másla/Hery, ve které opečeme pytlík ovesných vloček. Přidáme 100 g sekaných oříšků a rozinky. Po… více o Ovesné sušenky
Lívanečky První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto.… více o Lívanečky
Ovesné sušenky s ořechy Vše smícháme dohromady a přidáme rozpuštěné máslo. Podle potřeby můžeme přidat mléko, aby šly dělat dobře kuličky. Z… více o Ovesné sušenky s ořechy
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá? Čeština je jazyk velmi barvitý, což se odráží i v názvech mnoha jídel. A nutno dodat, že jde… Celý článek
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu… Nakládané ředkvičky jsou skvělým způsobem, jak si užít pikantní chuť této zeleniny po celý rok… Celý článek
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí Už jste někdy ochutnali mechový dort? Na první pohled zaujme svou sytě zelenou barvou, kterou… Celý článek
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny! Ať už jim přezdíváte ražniči nebo špízy, jde o oblíbenou lahůdku, které jen tak někdo neodolá!… Celý článek
Piškotová roláda pro začátečnice Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Šťouchaná buchta Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na… více o Šťouchaná buchta
Závin a la Airan Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh… více o Závin a la Airan
Tarator Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej.… více o Tarator
Ďábelské menu Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme… více o Ďábelské menu
Cuketový perník Vejce ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Do této směsi vmícháme… více o Cuketový perník
Domácí pizza podle Míši Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme… více o Domácí pizza podle Míši
Česnekové fazolky se slaninou Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou
Pangasius s mozzarellou Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do… více o Pangasius s mozzarellou
Perník s čokoládou a kokosem 1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché… více o Perník s čokoládou a kokosem
Máslové řezy Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy
Kávová zrna vše smícháme dohromady a těsto necháme odpočinout. Z hotového těsta tvoříme válečky a doprostřed válečku uděláme rýhu,… více o Kávová zrna