Rozpustíme kostku másla/Hery, ve které opečeme pytlík ovesných vloček. Přidáme 100 g sekaných oříšků a rozinky. Po vychladnutí zasypeme 60 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 120 g cukru (klidně i méně) a přidáme 2–3 vejce. Namáčíme si ruce do vody a z hmoty děláme placičky, které pomalu pečeme. Uchováváme v utěsněné krabici či mikrotenovém sáčku.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka