Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami a čokoládou na kousky. Do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme rozpuštěnou heru. Pokud je těsto tuhé, naředíme mlékem, mělo by být lepivější. Na plech vyložený pečicím papírem klademe pomocí dvou lžic kupičky, dále od sebe, protože se při pečení rozjedou. Pečeme dozlatova asi při 160 stupních.
Sušenky jsou díky jablíčkům krásně vláčné a měkké. Nechte si chutnat. :)
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort