Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami a čokoládou na kousky. Do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme rozpuštěnou heru. Pokud je těsto tuhé, naředíme mlékem, mělo by být lepivější. Na plech vyložený pečicím papírem klademe pomocí dvou lžic kupičky, dále od sebe, protože se při pečení rozjedou. Pečeme dozlatova asi při 160 stupních.
Sušenky jsou díky jablíčkům krásně vláčné a měkké. Nechte si chutnat. :)
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny