Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Párky či klobásky rozkrájíme na kolečka a slaninu na širší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky krkovice po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a trošku osmahneme. Přidáme slaninu, kolečka párků či klobásy, zelí, česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směs zlehka promícháme. Do pekáčku střídavě narovnáme plátek krkovice, zelnou směs a plátky brambor. Posypeme drceným jalovcem a zalijeme bílým vínem. Vložíme do trouby a asi při 180 stupních upečeme.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou