Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Párky či klobásky rozkrájíme na kolečka a slaninu na širší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky krkovice po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a trošku osmahneme. Přidáme slaninu, kolečka párků či klobásy, zelí, česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směs zlehka promícháme. Do pekáčku střídavě narovnáme plátek krkovice, zelnou směs a plátky brambor. Posypeme drceným jalovcem a zalijeme bílým vínem. Vložíme do trouby a asi při 180 stupních upečeme.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou