Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Párky či klobásky rozkrájíme na kolečka a slaninu na širší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky krkovice po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a trošku osmahneme. Přidáme slaninu, kolečka párků či klobásy, zelí, česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směs zlehka promícháme. Do pekáčku střídavě narovnáme plátek krkovice, zelnou směs a plátky brambor. Posypeme drceným jalovcem a zalijeme bílým vínem. Vložíme do trouby a asi při 180 stupních upečeme.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky