Krkovici opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí rychle propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a překrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Párky či klobásky rozkrájíme na kolečka a slaninu na širší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky krkovice po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a trošku osmahneme. Přidáme slaninu, kolečka párků či klobásy, zelí, česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směs zlehka promícháme. Do pekáčku střídavě narovnáme plátek krkovice, zelnou směs a plátky brambor. Posypeme drceným jalovcem a zalijeme bílým vínem. Vložíme do trouby a asi při 180 stupních upečeme.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)